Oranjetocht Horst 2017

Oranjetocht Horst

Waar ik gisteravond nog twijfelde over deelname aan de Oranjetocht, was dat vanmorgen tijdens de hond uitlaten, omgeslagen in een positief gevoel. De zon scheen volop en de buienradar was erg gunstig. Onderweg naar Horst waren er al snel een 2tal medefietsers die ook naar Horst koersten, Ger G en Hans P. Eenmaal in Horst kwam er nog een 4tal bij Joep, Hennie, Lei en Peter-Paul dus met mij erbij (Henk H) met 7 man op pad.

Zondag 12 maart 2017

Traditie

Het is mooi weer en vele leden zijn vanmorgen op tijd opgestaan. Ook dit jaar houden we de traditie in stand om aan het begin van het seizoen naar Kevelaer te fietsen. Bij de start zijn we al met een grote groep en deze wordt steeds groter. Kop over kop en de wind in het gezicht koersen we via Wanssum en Wemb naar het centrum van Kevelaer.

zondag 13 september 2015

De aanwezige leden van groep C hadden vooraf een intern overleg met hoeveel overgave we vandaag de tocht zouden gaan doen. Nadat de keuze was gemaakt bleek dat we het met z' n vijven gingen doen, eigenlijk 4,5 want we hadden één minder frisse aan de start.

Zondag 2 augustus 2015

Vanmorgen staat er een lange tocht op het programma, maar ondanks het schitterende weer is de opkomst mager. Met negen renners besluiten we om in 1 groep naar Berg en Dal te rijden. Onder leiding van Thijs van Asten rijden we vandaag deze mooie route. Via Merselo rijden we slingerend naar Overloon.

Zondag 19 juli 2015 race

Lekke banden. Het eerste wat ik doe op zondagmorgen is mijn hoofd door het raam steken om te kijken wat voor weer het is. Regen was het afgelopen zondag. Kijkend op weer online zag ik dat het de laatste druppels waren van een groot regengebied. Ik moest nog een nieuw binnenbandje in mijn achterwiel leggen en besluit ook maar meteen de buitenband, gezien de slijtage met kleine sneetjes en scheurtjes, te vervangen.

Zondag 12 juli 2015

Nadat we met 12 A rijders en vrienden, met een dikke 30 graden op de thermometer, zaterdag de Piet Verstappen memorial hadden gereden liet deze groep zondagmorgen verstek gaan. Het was een beetje killer en regenachtig, maar ik besluit om toch te gaan kijken wie er wel gaat voor de zondagochtend rit. Onder het afdakje bij de herberg zitten enkele mannen in afwachting wie er gaan fietsen.

Kermistocht 2015

Zondag 5 juli na enkele tropische dagen staat wederom ook dit jaar weer de traditionele kermistocht op het programma. Velen hebben de moed bij elkaar geraapt om na voor sommige een korte en warme nacht toch present te zijn. De A de B de C en de MTB kunnen allemaal een groep vormen en voor ieder hun eigen ritje gaan.

Zondag 14 juni 2015

Vandaag rijden we de route "Demarteau". Een tocht die we in het verleden met ons lid Frans Demarteau hebben gereden en die nu nog in onze gps staat. Het is een prachtige tocht van 93 km die door het buitengebied van Kevelaar loopt. Om 9.00 uur starten we met 10 renners van de B groep en beginnen aan deze mooie tocht.

Zondag 31 mei 2015

Het is zondag 31 mei en er staat een lange tocht op het programma. De starttijd is daarom een uur eerder dan normaal. Precies om 8.00 uur staan er 13 racers klaar van de A, de B en de C groep. We besluiten om gezamenlijk naar de Achelse Kluis te rijden. De route start via de Zeilbergseweg richting Deurne. Er staat een flinke wind. Dit is echter niet aan de snelheid te merken want er wordt flink doorgereden.

Koffie bij Truus

De B-groep besloot vandaag richting Cuijk te gaan. Daar zouden we op een 5 sterren camping koffie krijgen bij een zus van 1 van de groepsleden. De heenweg voerde ons via Westerbeek naar een prachtig natuurgebied bij Landhorst. Nadat Mill was aangedaan kwamen we uit bij het verste punt van deze tocht, de Kraaijenbergse plassen rondom Linden. Tijd dus voor een pauze op een plek die we alleen konden bereiken door een kleine puist in het landschap te bedwingen. Ook op een minder steile beklimming moet je op tijd terug schakelen blijkt maar weer is.