MTB Dames 23 februari 2019

Vanmiddag was het een mooie zonninge dag waarop het achteraf jammer zou zijn om niet te gaan MTB-en. Er wordt een route van het internet gehaald die helaas verkeerd om is aanggegeven. Het gaat rondom Venray en na een tijdje besluiten we om te draaien vanwege de veiligheid. We schakelen over op de blauwe route van Venray en keren veilig terug, richting Ysselsteyn.

Zondag 9 april 2017

Vandaag vertrokken we met 2 auto’s naar Gemert om daar de toertocht van AT Beasts te fietsen. Eenmaal in Gemert de fiets van de auto's inschrijven en wegwezen. We begonnen met een lekker tempo via mooie singeltracks naar Handel . Daarna een afwisselend parkoers van rechte stukken en singeltracks via Huize Padua naar Boekel.

zondag 3 juli 2016

liVandaag wat later afgesproken met de MTB groep ivm de kermis, om 10.00u vertrokken we met 3 mountainbikers en gingen we richting Liessel. Al snel genoeg werden we op de Witte Dijk bijna geschept door drie reeën, die nog rustig van hun ontbijtje aan het genieten waren in het gras. Nadat we van de schrik bekomen waren en we wisten dat de remmen goed functioneren, verder over de verharde weg richting Liessel.

Pasen 2016

Zondag 1e paasdag

Na een lekkere zonnige zaterdag werd het zondag...Regen....    En wat doe je dan als een echte MTB’er...niet in je bed blijven liggen maar buienrader checken. Aha ..vanaf 9.45 uur blijft het droog dus hopla de fiets op.

zondag 31 januari 2016

Pielreuzen en Pielreuzinnekes....

Als ik vanmorgen bij Herberg de Peel aankom is het leeg, zeg maar gerust heel leeg. Ik ben wel wat vroeg maar toch. Het Carrilion probeert er nog een vrolijk deuntje uit te pingelen in de vorm van “mien durpke” maar bij de laatste klokslag wordt mijn vermoeden toch bewaarheid. Met z’n tweeën vertrekken we richting de rouwkoelen en daar zien we net voordat we het bos indraaien nog dat onze nummer 3 haastig probeert de aan het begin verloren tijd in te halen. Gezamenlijk besluiten we om richting Venray te gaan.

Zondag 18 oktober

Het is nog fris en mistig als we deze zondagmorgen met een 20 renners op het terras staan. Voor 4 MTB'ers staat de Helmtocht in Helmond op het programma en 2 anderen beklimmen ondanks het koude weer de racefiets.
De overgebleven 15 MTB'ers gaan vandaag onder leiding van Piet Claessens de eerste opzet van de ATB tocht rijden die dit jaar voor de eerste keer tijdens de PWC ook gefietst zal kunnen worden.

Zaterdag 19 september

Zaterdag 19 september gingen 5 leden van onze tourclub richting Valkenburg voor een dagje onvervalst mountainbiken, maar dan niet over vlakke bosweggetjes, nee over de diverse bergen die er in het zuiden liggen.

Zondag 19 juli 2015 ATB

Afgelopen zondag hebben we met de mountainbikers een route in Groesbeek gefietst. We gingen er met de auto naar toe zodat we meteen de route op konden fietsen. De jongens hadden veel naar de tour gekeken , want er werd meteen in hoog tempo weggefietst. We kregen meteen een klim van 50 meten hoogte voor de kiezen , maar die was in no time bedwongen.

zondag 29 maart 2015

Het is 8.00 uur . Ik kijk naar buiten en zie een beetje regen vallen . Eenmaal buiten lijkt het wel mee te vallen. Ik check nog de buienradar, maar er komen geen zware buien aan. Een beetje voor negen kom ik bij ons vast vertrekpunt bij Egelmeers aan. Waar het normaal al druk ik zie ik nog niks. Ik ben de eerste. Klokslag 9.00u komt Piet er nog aan . We besluiten om richting het vliegveld te fietsen omdat daar de Gert Jan Theunisse Classis van de Rips daar doorkomt en we willen kijken of ze nog nieuwe routes gevonden hebben .

Eerste buiten rit van 2015 MTB

De eerste buitenrit van 2015 MTB Het is vroeg, 9.00u bij Egelmeers zondagochtend. Fris, mistig 0 graden en het gras is nog wit. Na een aantal weken binnen gefietst te hebben willen de mountainbikers weer naar buiten, net als de kalfjes in de lente.