• Slider001.jpg
  • Slider002.jpg
  • Slider003.jpg
  • Slider004.jpg
  • Slider005.jpg
  • Slider006.jpg
  • Slider008.jpg

Tourclub Ysselsteyn

Peter Winnen Classic 2017 en Matchis

Op 28 mei j.l. heeft Tourclub Ysselsteyn voor de 10e keer de Peter Winnen Classic georganiseerd. Naast een schitterende tocht op de weg had de organisatie voor de 2e keer een mountain bike tocht uitgezet voor de fietsers die liever door de bossen gaan.
De afgelopen 2 jaar was het goede doel, dat gekoppeld is aan de Peter Winnen Classic, een duo-fiets voor ‘t Zorghuus in Ysselsteyn. Deze werd op 28 mei feestelijk in gebruik genomen.

Dit jaar heeft de commissie, op verzoek van Pieter Swinkels, de stichting Matchis als goed doel gekozen. De stichting Matchis zoekt naar een passende stamceldonor voor patiënten met leukemie of een andere ernstige bloedziekte. Omdat de kosten niet volledig vergoed worden kan de stichting alle financiële middelen goed gebruiken.

Per jaar krijgen enkele duizenden mensen in Nederland te horen dat ze een vorm van bloedkanker hebben. Een patiënt met leukemie of een andere ernstige bloedziekte kan genezen door middel van een stamceltransplantatie. Nog steeds is het niet mogelijk om voor elke patiënt op tijd een passende stamceldonor te vinden. De kans dat er zich een donor binnen de familie van de patiënt bevindt is slechts 30 %. Er moet dus vaak worden gezocht naar niet-verwante stamcel donoren.  In Nederland is er een groot tekort aan onverwante stamceldonoren: slechts 4 % van de Nederlandse patiënten ontvangt stamcellen van een Nederlandse donor. Naast het tekort aan financiële middelen is er dus ook een groot tekort aan donoren.

Op donderdag 27 juli is een afvaardiging van de Peter Winnen Classic commissie naar het Radboud ziekenhuis Nijmegen geweest om symbolisch het bedrag aan Matchis over te dragen. De opbrengst van de Peter Winnen Classis was € 1.330,50 daarnaast hebben nog enkele bedrijven een bedrag overgemaakt en was er een collecte bus. In totaal heeft het goede doel het mooie bedrag van € 1.557,50 opgebracht.

De ontvangst bij Matchis in het Radboud ziekenhuis was hartelijk en de commissie kreeg van Margot van den Akker een uitgebreide en interessante uitleg over de werkwijze van Matchis.

Het bestuur van Tourclub Ysselsteyn en de PWC commissie is zeer tevreden over het resultaat en wil iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze tocht hartelijk bedanken!

Voor meer informatie over Matchis of als je donor wilt worden ga dan naar: www.matchis.nl

 P.W.C. matchis 2017

 

Hoofdsponsors

 

Subsponsors

 

Websitesponsors

facebook-icoon-klein