• Slider001.jpg
  • Slider002.jpg
  • Slider003.jpg
  • Slider004.jpg
  • Slider005.jpg
  • Slider006.jpg
  • Slider008.jpg

Tourclub Ysselsteyn

Ploegentijdrit 2018

Beste Fietsliefhebbers,

De BinckBank Tour komt ook in 2018 en 2019 naar Venray. Onlangs sloten Stichting Wielerpromotie Venray samen met de gemeente Venray de overeenkomst met organisator Golazo. De individuele tijdrit van de BinckBank Tour wordt dit jaar, op dinsdag 14 augustus, in Venray gehouden. De officiële ondertekening van het contract en de kick-off vinden op zaterdag 10 maart van 16.00 tot 17.30 uur plaats. Met een bijzonder evenement: een ploegenachtervolging op Raceway Venray.

Het prachtige ovale circuit waar tal van internationale autoraces plaatsvinden, zal zaterdag 10 maart dienst doen als tijdelijk velodroom voor de ploegenachtervolging. Deze uitdagende wedstrijd is voor elke (gelegenheids)ploeg van vier personen toegankelijk. De wedstrijden gaan over 4 kilometer voor de heren en 3 kilometer voor de dames en junioren. Een ploeg bestaat uit vier deelnemers waarvan de tijd van de derde renner die over de streep komt doorslaggevend is.

Onderdeel van het programma is de presentatie van de BinckBank Tour 2018 en het ondertekenen van het contract. Sportwethouder Anne Thielen, organisator Golazo en Stichting Wielerpromotie Venray zullen daarbij aanwezig zijn.

Aanmelden voor de ploegenachtervolging kan via de website www.binckbanktourvenray.nl. De deelnamekosten bedragen € 5 per persoon. Voor de winnende ploeg liggen kaarten voor de VIP finish van de BinckBank Tour op 14 augustus klaar. Meld je zo snel mogelijk aan en verzeker je van deelname aan de eerste Venrayse ploegenachtervolging.

Graag tot 10 maart op het tijdelijke velodroom van Venray!

Met vriendelijke groet,

Lucien Peeters │ Stichting Wielerpromotie Venray

T: 06 - 1131 8695 │ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Start wielerseizoen 2018

Op zondag 4 maart start het nieuwe raceseizoen van Tourclub Ysselsteyn. De afstand en de snelheid worden in het begin van het seizoen langzaam opgebouwd, zodat iedereen mee kan fietsen.

Als je nog geen lid bent en wilt weten of de fietssport iets voor je is, kun je zonder verdere verplichtingen met een groep meerijden. In Ysselsteyn rijden we in 3 groepen van verschillende snelheden: de A, B en C groep. Bij voldoende belangstelling rijdt er ook een groep recreanten. In Oirlo wordt er in 2 groepen gereden: de A en B groep.

Verder wordt er door een groep leden ook in de zomer doorgereden op de mountainbike. Ook hier bestaat de mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken met deze mooie sport.

Wil je meer informatie over de tourclub, ga dan naar onze website: www.tourclubysselsteyn.nl, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met een van de bestuursleden.

Het bestuur, Hennie Beelen, Hans Hudales, Joep Poels, Hans Verkoeijen en Elly de Wit

Wielerweek op het Thyas complex

Beste wielerliefhebber,

Wielerweek op het Thyas complex

Woensdag 13 september 19.00 - 20.30 uur Techniek clinic voor wielrenners

Deze avond is bedoeld voor beginnende en gevorderde fietsers die graag iets willen leren. Hoe zet ik een bocht in, hoe kan ik het beste schakelen en remmen, hoe kan ik veilig in een groep fietsen. Afhankelijk van de vragen uit de groep wordt de inhoud van deze avond bepaald.

Zaterdag 16 september 13.00 - 17.00 uur Ouder - kind clinic

Heb je altijd al eens willen wielrennen? Al dan niet met papa, mama, opa of oma. Of andersom als volwassene met je kind of kleinkind. Deze middag is bedoeld om gezellig samen sportief aan de slag te gaan en toch iets te leren over het fietsen. Je mag je eigen fiets meenemen maar op het Thyas complex staan ook een aantal mountainbikes en racefietsen voor je klaar. Laat dit bij de aanmelding weten of je daar gebruik van wilt maken.

Zaterdag 16 september 14.00 - 16.00 uur Valpreventie voor fietsers

Steeds meer mensen gaan fietsen. Dat is op zich een positieve ontwikkeling. Echter vinden er landelijk veel fietsongevallen plaats. Genoeg reden voor TC Everlo om naast een techniekclinic op de Thyasbaan en een fietsclinic voor ouder - kind een valpreventie training voor fietsers op te zetten. Deze zal worden gehouden in gymzaal de Riet (Thyas-locatie). Meer informatie over de valpreventie: Jac Coopmans tel. 3072001.

Aanmelden voor deze activiteiten kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname is gratis.

Peter Winnen Classic 2017 en Matchis

Op 28 mei j.l. heeft Tourclub Ysselsteyn voor de 10e keer de Peter Winnen Classic georganiseerd. Naast een schitterende tocht op de weg had de organisatie voor de 2e keer een mountain bike tocht uitgezet voor de fietsers die liever door de bossen gaan.
De afgelopen 2 jaar was het goede doel, dat gekoppeld is aan de Peter Winnen Classic, een duo-fiets voor ‘t Zorghuus in Ysselsteyn. Deze werd op 28 mei feestelijk in gebruik genomen.

Dit jaar heeft de commissie, op verzoek van Pieter Swinkels, de stichting Matchis als goed doel gekozen. De stichting Matchis zoekt naar een passende stamceldonor voor patiënten met leukemie of een andere ernstige bloedziekte. Omdat de kosten niet volledig vergoed worden kan de stichting alle financiële middelen goed gebruiken.

Per jaar krijgen enkele duizenden mensen in Nederland te horen dat ze een vorm van bloedkanker hebben. Een patiënt met leukemie of een andere ernstige bloedziekte kan genezen door middel van een stamceltransplantatie. Nog steeds is het niet mogelijk om voor elke patiënt op tijd een passende stamceldonor te vinden. De kans dat er zich een donor binnen de familie van de patiënt bevindt is slechts 30 %. Er moet dus vaak worden gezocht naar niet-verwante stamcel donoren.  In Nederland is er een groot tekort aan onverwante stamceldonoren: slechts 4 % van de Nederlandse patiënten ontvangt stamcellen van een Nederlandse donor. Naast het tekort aan financiële middelen is er dus ook een groot tekort aan donoren.

Op donderdag 27 juli is een afvaardiging van de Peter Winnen Classic commissie naar het Radboud ziekenhuis Nijmegen geweest om symbolisch het bedrag aan Matchis over te dragen. De opbrengst van de Peter Winnen Classis was € 1.330,50 daarnaast hebben nog enkele bedrijven een bedrag overgemaakt en was er een collecte bus. In totaal heeft het goede doel het mooie bedrag van € 1.557,50 opgebracht.

De ontvangst bij Matchis in het Radboud ziekenhuis was hartelijk en de commissie kreeg van Margot van den Akker een uitgebreide en interessante uitleg over de werkwijze van Matchis.

Het bestuur van Tourclub Ysselsteyn en de PWC commissie is zeer tevreden over het resultaat en wil iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze tocht hartelijk bedanken!

Voor meer informatie over Matchis of als je donor wilt worden ga dan naar: www.matchis.nl

 P.W.C. matchis 2017

Duo fiets

Duo fiets voor ’t  Zorghuus

Afgelopen zondag is de duo fiets officieel overgedragen aan ’t Zorghuus en vanaf nu kunnen de bewoners genieten van een mooie fietstocht rond Ysselsteyn. De organisatie van de Peter Winnen Classic heeft in 2015 en 2016 de opbrengst van de tourtocht beschikbaar gesteld voor de aankoop van de duo fiets. Mede door deze bijdrage kon de fiets aangekocht worden.  De cheque ter waarde van € 1.500,- werd door Hans Verkoeijen overgedragen aan de voorzitter van de vrienden van ’t Zorghuus Willie Koonings.

 overhandiging cheque duo fiets

IMG 3883

 

Hoofdsponsors

 

Subsponsors

 

Websitesponsors

facebook-icoon-klein