• Slider001.jpg
  • Slider002.jpg
  • Slider003.jpg
  • Slider004.jpg
  • Slider005.jpg
  • Slider006.jpg
  • Slider008.jpg

Tourclub Ysselsteyn

Wielerweek op het Thyas complex

Beste wielerliefhebber,

Wielerweek op het Thyas complex

Woensdag 13 september 19.00 - 20.30 uur Techniek clinic voor wielrenners

Deze avond is bedoeld voor beginnende en gevorderde fietsers die graag iets willen leren. Hoe zet ik een bocht in, hoe kan ik het beste schakelen en remmen, hoe kan ik veilig in een groep fietsen. Afhankelijk van de vragen uit de groep wordt de inhoud van deze avond bepaald.

Zaterdag 16 september 13.00 - 17.00 uur Ouder - kind clinic

Heb je altijd al eens willen wielrennen? Al dan niet met papa, mama, opa of oma. Of andersom als volwassene met je kind of kleinkind. Deze middag is bedoeld om gezellig samen sportief aan de slag te gaan en toch iets te leren over het fietsen. Je mag je eigen fiets meenemen maar op het Thyas complex staan ook een aantal mountainbikes en racefietsen voor je klaar. Laat dit bij de aanmelding weten of je daar gebruik van wilt maken.

Zaterdag 16 september 14.00 - 16.00 uur Valpreventie voor fietsers

Steeds meer mensen gaan fietsen. Dat is op zich een positieve ontwikkeling. Echter vinden er landelijk veel fietsongevallen plaats. Genoeg reden voor TC Everlo om naast een techniekclinic op de Thyasbaan en een fietsclinic voor ouder - kind een valpreventie training voor fietsers op te zetten. Deze zal worden gehouden in gymzaal de Riet (Thyas-locatie). Meer informatie over de valpreventie: Jac Coopmans tel. 3072001.

Aanmelden voor deze activiteiten kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname is gratis.

Peter Winnen Classic 2017 en Matchis

Op 28 mei j.l. heeft Tourclub Ysselsteyn voor de 10e keer de Peter Winnen Classic georganiseerd. Naast een schitterende tocht op de weg had de organisatie voor de 2e keer een mountain bike tocht uitgezet voor de fietsers die liever door de bossen gaan.
De afgelopen 2 jaar was het goede doel, dat gekoppeld is aan de Peter Winnen Classic, een duo-fiets voor ‘t Zorghuus in Ysselsteyn. Deze werd op 28 mei feestelijk in gebruik genomen.

Dit jaar heeft de commissie, op verzoek van Pieter Swinkels, de stichting Matchis als goed doel gekozen. De stichting Matchis zoekt naar een passende stamceldonor voor patiënten met leukemie of een andere ernstige bloedziekte. Omdat de kosten niet volledig vergoed worden kan de stichting alle financiële middelen goed gebruiken.

Per jaar krijgen enkele duizenden mensen in Nederland te horen dat ze een vorm van bloedkanker hebben. Een patiënt met leukemie of een andere ernstige bloedziekte kan genezen door middel van een stamceltransplantatie. Nog steeds is het niet mogelijk om voor elke patiënt op tijd een passende stamceldonor te vinden. De kans dat er zich een donor binnen de familie van de patiënt bevindt is slechts 30 %. Er moet dus vaak worden gezocht naar niet-verwante stamcel donoren.  In Nederland is er een groot tekort aan onverwante stamceldonoren: slechts 4 % van de Nederlandse patiënten ontvangt stamcellen van een Nederlandse donor. Naast het tekort aan financiële middelen is er dus ook een groot tekort aan donoren.

Op donderdag 27 juli is een afvaardiging van de Peter Winnen Classic commissie naar het Radboud ziekenhuis Nijmegen geweest om symbolisch het bedrag aan Matchis over te dragen. De opbrengst van de Peter Winnen Classis was € 1.330,50 daarnaast hebben nog enkele bedrijven een bedrag overgemaakt en was er een collecte bus. In totaal heeft het goede doel het mooie bedrag van € 1.557,50 opgebracht.

De ontvangst bij Matchis in het Radboud ziekenhuis was hartelijk en de commissie kreeg van Margot van den Akker een uitgebreide en interessante uitleg over de werkwijze van Matchis.

Het bestuur van Tourclub Ysselsteyn en de PWC commissie is zeer tevreden over het resultaat en wil iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze tocht hartelijk bedanken!

Voor meer informatie over Matchis of als je donor wilt worden ga dan naar: www.matchis.nl

 P.W.C. matchis 2017

Duo fiets

Duo fiets voor ’t  Zorghuus

Afgelopen zondag is de duo fiets officieel overgedragen aan ’t Zorghuus en vanaf nu kunnen de bewoners genieten van een mooie fietstocht rond Ysselsteyn. De organisatie van de Peter Winnen Classic heeft in 2015 en 2016 de opbrengst van de tourtocht beschikbaar gesteld voor de aankoop van de duo fiets. Mede door deze bijdrage kon de fiets aangekocht worden.  De cheque ter waarde van € 1.500,- werd door Hans Verkoeijen overgedragen aan de voorzitter van de vrienden van ’t Zorghuus Willie Koonings.

 overhandiging cheque duo fiets

IMG 3883

Peter Winnen Classic 2017

Afgelopen zondag hebben we met succes alweer de 10e ‘Peter Winnen Classic’ fiets tourtocht georganiseerd. Na enkele weken een intensieve PR campagne te hebben gehouden met als doel uiteindelijk het goed slagen van deze tocht en daarnaast een mooi bedrag voor de Stichting Matchis te doneren, kunnen we uiteindelijk heel tevreden en trots hierop terug kijken.

Met in de ochtend een fikse bui werden de wegen en paden al direct stof vrij. Helaas was het gevolg ook enkele kleine valpartijen door de gladde wegen. Maar uiteindelijk heeft iedereen de tocht fietsend kunnen voltooien.

Er hebben een 450 deelnemers deelgenomen aan deze tocht verdeeld over de diverse afstanden. Veel complimenten hebben we mogen ontvangen over de MTB route en route over de weg.                               Al met al waren het mooie routes door het bos en over de weg. Goed uitgezet en gezellige pauzeplaatsen in Duitsland, bij ’t Rosarium in Wellerlooi en voor de MTB’ers bij ‘Raceway Venray’;  waren veel gehoorde reacties van de deelnemers.

We willen alle vrijwilligers ontzettend bedanken voor hun inzet en daarnaast zeker ook de onderstaande sponsoren voor financiële en materiële ondersteuningen:

Wijnen Bouw, Vitelia, Houbensteyn, Rabobank Horst-Venray, Expert Deurne, Coop Compact van der Leij, Jos Custers AGF, Dekkers Tweewielers, Aannemersbedrijf Teunissen,   Tennisvereniging Ysselsteyn,Herberg de Peel, Raceway Venray, Joekskapel ‘Wie hed die gebeld’, Pieter Swinkels en Kimberly Xhofleer.

 DSC 0076 Medium

DSC 0245 Medium

DSC 0277 Medium

Hemelvaartsdag 2017

Traditioneel fietsen we voor de PWC ook zelf even de route om te controleren zullen we maar zeggen. Omdat  niemand van de C-groep echt zin had in Langenboom Millingen Langenboom toch maar om 9.00 uur vertrokken vanuit Ysselsteyn voor de 145 km PWC. Vanuit Ysselsteyn vertrekken 4 dappere strijders richting Duitsland…… bij Klein Oirlo sluiten de 2 laatste Venraynaren ook nog aan en complementeren de groep die zo aangroeit naar…. 6 personen. Nog FF wat gesteggel over het copyright van de route. Doen we die van 2013 of 2015. Maar zoals altijd komen we er weer uit want zoals echte mannen onder elkaar los je dat met wat praten gewoon op :-).  Dus dat betekend bij Wanssum de brug over en dan onder het vliegveld Weeze door naar het Duitse achterland. Het is prachtig weer en het waait nagenoeg niet. Het schiet dan ook goed op. Bij de splitsing van de 145 en de 120 is de weg van de 120 afgesloten. Voor ons geen probleem want we doen toch de 145 km. Nadat we de Totenhugel gepasseerd zijn komen we weer op de gezamenlijke route tot aan de pauze bij Kalscheur. Die hebben een besloten feest en daarom gaan we naar onze “oude” pauzeplaats bij Villa Reichswald. Daar heb je een prachtig overzicht over het dal richting Xanten. Na een pauze met kaffee und kuchen gaan we weer verder. Hierna komt het meer serieuze klimwerk maar dat gaat best voorspoedig vandaag. Vanaf hier hebben we de wind die inmiddels wat harder waait meestal op de rug. Op het einde beginnen de kilometertjes toch wat te tellen maar allemaal bereiken opgetogen het terras van “herberg de Peel” Daar is het vochtbalanzen en wat napraten over de route.

 

Hoofdsponsors

 

Subsponsors

 

Websitesponsors

facebook-icoon-klein